افزایش تولید ارزآورترین محصول کشاورزی

Rate this post

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری وزارت جهادکشاورزی گفت: تولید پسته امسال با افزایش تولید به حدود 300 هزار تن رسیده است.

 پسته ارزآورترین محصول کشاورزی است که سالانه حدود 1.5 میلیارد تومان برای کشور ارزآوری دارد که به دلیل کیفیت بسیار مرغوب آن در بازارهای جهانی جایگاه خوبی دارد.
در سالهای گذشته خشکسالی‌ها تا حدودی تولید این محصول بسیار ارزشمند را تحت تاثیر قرار داده بود اما اکنون ورق برگشته و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از افزایش تولید در سال جاری خبر می‌د هند.
سالم پور مدیرکل امور میوه‌های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی افزود: پسته یکی از محصولات مهم بخش کشاورزی و زیر بخش باغبانی کشور است.
سالم پور تصریح کرد: ایران رتبه اول دنیا را در سطح زیر کشت باغات پسته به خود اختصاص داده و از نظر میزان تولید نیز ایران رتبه دوم جهان را دارد.
 مدیرکل امور میوه‌های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: با توجه به مقاومت پسته به شرایط اقلیمی و کم آب و خشکی، بیشتر پسته تولیدی در فلات مرکزی ایران انجام می‌شود.
سالم پور با بیان اینکه: سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع ارقام پسته در کشور تولید و برداشت می‌شود گفت: نیمی از تولید پسته مصرف داخلی است و نیم دیگر هم به کشور‌های دیگر صادر می‌شود که این محصول از نظر ارز آوری رتبه اول در محصولات کشاورزی را داراست.
سالاری یکی از تولید کنندگان نمونه پسته در استان کرمان می‌گوید: ظرفیت تولید پسته در ایران بیش از این میزان یعنی ۶۰۰ هزار تن است، ولی به علت ناترازی منابع در همان حد ۳۰۰ هزار تن تولید پسته متغیر است.
سالاری افزود: خوشبختانه درسال اخیر با تلاش کشاورزان و شرایط آب و هوایی مناسب، بهره‌وری در تولید این محصول بیشتر شده است.
 استان‌های کرمان، خراسان، سمنان و مرکزی با مجموع تولید ۳۰۰ هزار تن در سال از مراکز اصلی تولید پسته در کشور هستند.
 بر اساس مرکز امار کمیسیون اروپا « یورو استات » آلمان، ایتالیا و اسپانیا بزرگترین وارد‌کنندگان پسته از ایران  در سال 2023 بودند. در این بین، آلمان با واردات 49 میلیون یورویی پسته از ایران، بزرگترین مشتری پسته کشور از اروپا در سال 2023 بوده است. ایتالیا با 7 میلیون یورو و اسپانیا با 5 میلیون یورو در رتبه‌های بعدی قرار دارند. چین، هند و کشور‌های عربی نیز از خریداران پسته ایران هستند.
منبع :فودنا یکشنبه 18شهریور 1403